Inleiding

Opleiding: Academie de Schans (modetekenen, dessin ontwerp)

Ik ben al meer dan 40 jaar beeldend actief. Mijn objecten komen niet tot stand naar voorbeelden, of van schetsen, maar ze 'groeien' tijdens het werkproces. Ik gebruik daarbij materialen waar men geen waarde meer aan hecht, maar die voor mij de inspiratiebron en de uitdaging zijn.

Ik ben bewonderaar van met name de nul-beweging en van Japanse kunst. Ik werk altijd non-figuratief.

Uitgangspunt

Ik ben begonnen met textiele vormen, maar ruim 25 jaar geleden ben ik overgestapt naar papier en karton aangevuld met andere materialen die mij aanspreken. De zoektocht naar die materialen vormt voor mij altijd de basis vanwaar ik kan gaan experimenteren o.a. met snippers uit de papierversnipperaar, papieren sluitstukjes voor plastic zakken, 'fruitbakjes' van          papier-mache, gerecycled plastic (spa flesjes, fruitverpakkingsdoosjes etc.) Het is een uitdagende zoektocht naar een eindresultaat, een transformatie naar een nieuwe bestaansvorm.

Het is niet meer wat het was, maar het is nu wat het is.

Doel

Ik wil met minimale middelen een stukje schoonheid scheppen dat tot nadenken stemt.

 

Overig

Naast mijn werk als beeldend kunstenaar ben ik jarenlang actief geweest in de Kunstenaarsvereniging Hoorn en Omstreken ( De Boterhal), zowel in het bestuur als in de tentoonstellingscommissie.