Inleiding

Opleiding: Academie de Schans (modetekenen, dessin ontwerp)

Ik ben al meer dan 40 jaar beeldend actief. Mijn objecten komen niet tot stand naar voorbeelden, of van schetsen, maar ze 'groeien' tijdens het werkproces in mijn atelier, waarbij allerlei materialen de inspiratiebron zijn. Ik ben bewonderaar van met name de nul-beweging en van Japanse kunst. Ik werk altijd non-figuratief.

Uitgangspunt

Ik ben begonnen met textiele vormen, maar ruim 20 jaar geleden ben ik overgestapt naar het werken met papier waarbij grote hoeveelheden gelijkwaardige papieren elementjes zoals: snippers van met de hand gescheurd papier, snippers papier uit de papiervernietiger, met ijzer versterkte papieren sluitstukjes voor plastic zakjes, duurzame  'kiwibakjes' van gerecycled papier en meest recent karton dat door mij bewerkt wordt. Mijn uitgangspunt is het materiaal dat mij uitdaagt om de mogelijkheden daarvan te onderzoeken en het materiaal te transformeren tot een kunstobject. Mijn beeldtaal is abstract en ik zoek naar verfijning en subtiliteit.

Doel

Ik wil met minimale middelen een stukje schoonheid scheppen dat tot nadenken stemt.

 

Overig

Naast mijn werk als beeldend kunstenaar ben ik jarenlang actief geweest in de Kunstenaarsvereniging Hoorn en Omstreken ( De Boterhal), zowel in het bestuur als in de tentoonstellingscommissie.